Brystreduktion

Hjem » Brystoperationer » Brystreduktion
Prisliste
Find prisen på din kommende operation lige her!
Bedøvelse / faste
Alt du skal vide omkring bedøvelse og forholdsregler.
Finansiering
Resurs_logo_2018_White_RBG

Hvis du ønsker at vi kontakter dig i telefontiden, kan du her udfylde dit telefon nummer og et udvalgt tidspunkt, hvor det passer dig.

Ring mig op

A problem was detected in the following Form. Submitting it could result in errors. Please contact the site administrator.

Reduktion af store, tunge bryster

Store tunge bryster kan forårsage smerter i nakke, skuldre og ryg, og kan hæmme dine fysiske aktivitetsmuligheder, gøre det svært for dig at finde tøj som passer, eller finde en BH som sidder korrekt.

En brystreduktion har til formål at mindske eller helt fjerne disse gener. Hvis du har fysiske gener af tunge bryster, vil du efter endt behandling sikkert opleve, at smerterne er blevet mindre eller helt forsvundet, at fysisk aktivitet er blevet meget lettere og klædeskabet får nyt liv….

Brystreduktion kan være til gavn for dig, hvis du har så store og tunge bryster, at du f.eks.:

  • Har smerter i nakke, skulder og bryst
  • Har besvær med at motionere
  • Får dybe mærker i skulderen efter BH’en
  • Føler at dine bryster påvirker dit selvværd
  • Din bryststørrelse giver dig ubehag ved at skulle klæde om med andre, eller ligge ved stranden
  • Har hudproblemer eller svamp under brysterne
  • Svært ved at finde tøj der passer over barmen

Hvem får typisk en brystreduktion?

Årsagen til store bryster kan i nogle tilfælde være arvelig og ses hos hel unge, mens brysterne hos andre er blevet store og tunge efter amning eller vægtøgning. Der kan dog også være kosmetiske grunde til ønsket om mindre bryster. Bryster af en meget stor størrelse giver nogle kvinder en følelse af en uharmonisk krop, hvor mindre bryster vil skabe en bedre balance mellem top og bund, bredde og højde.

Når brystet er stort, vil det pga. af tyngde ofte komme til at hænge og brystvorterne pege nedad. Derfor er ønsket om en brystreduktion tit, ikke blot et ønske om mindre bryster, men også et ønske om at få løftet brystvorterne til en smukkere placering på brystet. Dette indgår naturligvis i indgrebet.

Brystreduktion eller brystløft?

Forskellen på en brystreduktion og et brystløft er, at mens man fjerner overskydende væv ved en reduktion, så fjernes især overskydende hud ved et brystløft.

Ved begge typer operationer omformes brystet og får en mere ungdommelig facon. Brystvorten løftes på en stilk af brystvæv til en mere central placering på brystet.

Hvad er en brystreduktion?

En brystreducerende operation er, som navnet antyder, en operation, hvor patientens bryster gøres mindre. Brystets væv består af en blanding af kirtelvæv og fedtvæv. Mængden af fedtvæv har således betydning for, hvor store en kvindes bryster er. Derfor betyder vægt og BMI noget for vurderingen af, om man er egnet til operation. Som udgangspunkt bør BMI være under 30.


Ved en brystreducerende operation fjerner en plastikkirurg uønsket fedtvæv, sammen med overskydende hud og dele af brystkirtlen. Resultatet er mindre bryster, der naturligt også vejer mindre. For størstedelen af patienter er en brystreduktion permanent. Dog kan brysterne i visse tilfælde blive større igen, som følge af hormonelle forandringer, aldringsfænomener eller markant vægtøgning.


Mammografi inden operation anbefales til alle over 40 år, eller ophobede tilfælde af brystkræft i familien. (familiær disposition).

 


Der findes forskellige metoder til at foretage en brystreduktion. Alle kvinder vil minimum få ar rundt om brystvorteområdet og i midtlinjen under brystvorterne ned til furen under brystet. Desuden vil man også få varierende grad af ar i furen under brystet. Vi lægger stor vægt på, at arrene skal blive så pæne som muligt.


Ofte er også brystvorterne blevet forstrakte, og i så fald reduceres størrelsen af det pigmenterede område til en mere harmonisk størrelse som led i operationen. Efter fjernelse af overskydende hud og væv flyttes brystvorten udskåret i ønsket størrelse på en stilk af brystvæv, til sin nye position, og brystet løftes på brystvæggen og omformes.

Kan alle få en brystreduktion?

For at få et tilfredsstillende kosmetisk resultat er det vigtigt, at du ikke er overvægtig. Hvis du overvejer at få børn inden for den nærmeste tid, anbefaler vi, at operationen udsættes til efter fødsel og amning. Indgrebet kan i nogle tilfælde give problemer for amning.

INDLÆGGELSE EFTER DIN OPERATION?


Du overnatter ikke på klinikken i forbindelse med et brystløft, men bliver udskrevet et par timer efter, eller når du selv er klar til at tage hjem. Du bliver udskrevet med en smerteplan og en grundig vejledning, for at optimere dit efterforløb.


Vi er der for dig, såfremt du har yderligere spørgsmål, eller ønsker en ekstra kontrol.

Efter brystreduktion


Efter operationen er det almindeligt at have hævelse, misfarvning og ømhed i brystet. Hvis der tilkommer hastigt voksende hævelse og sivende fra arrene i de første dage efter operationen, kan det være tegn på behandlingskrævende blødning. Ligeledes bør du være opmærksom på rødme og varme, som tegn til infektion. Du anbefales da at tage kontakt til klinikken.


I sjældne tilfælde kan der efter en brystreduktion opstå vævsdød af brystvorteområdet da denne flyttes på en stilk af brystvæv og er afhængig af god blodforsyning. Dette vil vise sig ved sårdannelse og misfarvning af vævet. I sjældne tilfælde kan det kræve en korrigerende operation.


brysterne kan være noget hævet i indtil to måneder efter operationen, men det fortager sig igen.


Følesansen ved brystvorteområdet eller på dele af brystet kan ændres ved en brystreduktion, ofte er det forbigående af måneders varighed, men kan i nogen tilfælde være permanent.


Man skal undgå at løfte tunge ting og store armbevægelser i de første 3 uger efter operationen, for at hindre hævelse, blødning og skåne arrene. Ofte vil der blive syet med selvopløselige tråde, men vi arrangerer sårtilsyn efter ca. 14 dage, hvor der skiftes plaster Derefter er der kontrol efter 3 måneder hos kirurgen.


Man bør anvende bh både dag og nat i tre uger efter operationen og derefter i dag tiden indtil 3 mdr. efter operationen.


Arene vil være røde og synlige lige efter operationen. Dette fortager sig ofte i løbet af nogle måneder, i nogle tilfælde går der op til et år.
Det er vigtigt at solbeskytte arrene i 12 måneder efter operation, for at undgå blivende pigmentering af arrene.


Man må først begynde at dyrke fitness løb og svømning seks uger efter operationen.

Klik på foto fuld størrelse

Uforpligtende forundersøgelse

Ved forundersøgelsen vil du og kirurgen afdække dine forventninger og finde svar på hvad der er kirurgisk muligt. Sammen planlægger I din kommende operation.

Telefontider:

Mandag kl. 08.00 – 15.30

Tirsdag kl. 08.00 – 15.00

Onsdag kl. 08.00 – 15.00

Torsdag kl. 08.00 – 15.00

Fredag kl. 08.00 – 13.00

Bestil forundersøgelse her

A problem was detected in the following Form. Submitting it could result in errors. Please contact the site administrator.

Hvornår kan vi kontakte dig og aftale en uforpligtende undersøgelse

Tryghed fra start til slut.

Du møder samme plastikkirurg under hele forløbet fra konsultation til operation og ved afsluttende kontrolbesøg.

Du har altid et akut tlf. nr., såfremt behovet opstår i efterforløbet af din operation.

1 – 2 dage efter din operation bliver du ringet op på telefon eller video af en sygeplejerske, som sikrer sig, at du har det godt, og har forstået al information om, hvordan du skal forholde dig efter indgrebet.

Vi har specialuddannet sundhedspersonale, som har stor erfaring i kosmetiske behandlinger og operationer. Fra modtagelse til udskrivelse vil du blive mødt af personligt engagement, ”varme hænder”, smil og professionelle faglige kvalifikationer, så du kan føle dig tryg i dit ophold hos os.

Vores sekretariat er bemandet med professionelle og erfarne lægesekretærer, som har mange års erfaring i det kosmetiske univers og altid står klar med råd og vejledning i såvel kosmetiske operationer- og behandlinger samt hudpleje.

Vores team giver dig tryghed

før, under og efter din operation.

Hos Horn & Gramkow Plastikkirurgi oplever du en tryghed i de smukkeste lokaler i Roskilde.

Om du kommer ind til en brystoperation,  kropsoperation,  ansigtsoperation, eller bare en uforpligtende forundersøgelse, arbejder vi benhårdt for at fortjene din tillid.

Til en uforpligtende forundersøgelse, hjælper vi dig med at finde frem til den rigtige løsning for dig.

Ved konsultationen giver vi dig samtidig den information du har brug for omkring selve operation, eftervirkninger, fasten du skal gennemgå inden fuld bedøvelse samt finansiering.

Janne Horn (Plastikkirurg) og Christina Gramkow (Plastikkirurg) driver og ejer sammen klinikken.

Følg med på Facebook, Instagram og Youtube.

Her finder du os

Horn & Gramkow Plastikkirurgi

Adresse: Ringstedvej 18, 4000 Roskilde

Telefon: 36 17 77 73

Mail: info@horngramkow.dk

Gratis parkering lige foran døren

CVR: 38012975

Vi er godkendt af Styrelsen for Patientsikkerhed

Ring mig venligst op

Hvis du ønsker at vi kontakter dig i telefontiden, kan du her udfylde dit telefon nummer og et udvalgt tidspunkt, hvor det passer dig.

Telefontider:


Mandag kl. 8:00 – 15:30


Tirsdag kl. 8:00 – 15:00


Onsdag kl. 8:00 – 15:00


Torsdag kl. 8:00 – 15:00


Fredag kl. 08.00 -13.00

A problem was detected in the following Form. Submitting it could result in errors. Please contact the site administrator.

Covid-19

Man må naturligvis ikke møde op hos H&G, hverken som patient eller pårørende, hvis man har symptomer på Covid-19.

Ved forundersøgelser og kontroller er der ikke længere krav om at fremvise Coronapas, og der er ikke længere krav om at bære maske. Vi tillader fortsat kun, at man medbringer én pårørende ved forundersøgelser, mindre operationer i lokalbedøvelse og kontroller i ambulatoriet.

Patienter, der skal opereres i fuld bedøvelse, skal fortsat fremvise Coronapas eller en negativ quick-test, som højst er 48 timer gammel.

Har man haft en positiv PCR-test, må man tidligst komme i klinikken 4 døgn efter denne test, og såfremt man har haft symptomer på Covid-19, skal man have været symptomfri i mindst 2 døgn.

Vi håber alle har forståelse for dette og vil medvirke til at reducere risikoen for smittespredning.

Er du i tvivl om, hvorvidt du må møde i klinikken, er du meget velkommen til at ringe til os på 36 17 77 73.