Hvis du ønsker at vi kontakter dig i telefontiden, kan du her udfylde dit telefon nummer og et udvalgt tidspunkt, hvor det passer dig.
Bedøvelse/ narkose bliver varetaget af erfarne narkoselæger.
Det er alle læger med mange års erfaring i bedøvelse. Vi anvender internationale anerkendte og godkendte anæstesimidler og vores udstyr lever helt op til kravene om den nyeste teknik og sikkerhed for patienten.
FASTE
Det er vigtigt at du overholder fasteregler, for at undgå komplikationer til bedøvelsen. Du må spise indtil 6 timer før og drikke klare væsker, kaffe, te (dog uden mælk) indtil 2 timer før operationen. Se afsnit under fasteforhold.
INDEN BEDØVELSE
Før bedøvelsen taler du med narkoselægen, der forklarer forløbet. Lægen vil udspørge dig om tidligere bedøvelser, evt. komplikationer, allergi, sygdomme, daglig medicin mv. Der kan gives en beroligende tablet ved behov. Der gives ofte smertestillende tabletter ved dit fremmøde til operation, som er en del af smertebehandlingen. Anæstesilægen vil selvfølgelig besvare evt. tvivl spørgsmål, så du kan føle dig helt tryg mens du er i narkose hos os.
PÅ OPERATIONESSTUEN
På operationsstuen lægges en nål i håndryggen til indgift af væske og medicin. Dette udføres af vores narkosesygeplejerske, som følger dig og tager hånd om dig før og efter operationen. Der måles blodtryk med en manchet omkring overarmen. Tre klistermærke elektroder på bryst og ryg til registrering af hjerterytmen, samt en klemme på fingeren, der måler iltmætning i blodet.
Du vækkes kort tid efter operationen (5-10 min.). Du er vågen og kan tale, når du forlader operationsstuen.
EFTER OPERATION
Du flyttes til din stue, hvor sygeplejersken vil overvåge dig, samt sørge for din smertebehandling og dit velvære indtil udskrivelsen. Du vil blive tilbudt en let anretning, når du er klar og din pårørende kan være hos dig.
RISIKO
Risikoen ved bedøvelse er minimal for raske personer. Risikoen stiger med alderen og ved kroniske sygdomme, specielt hjerte, lunge, sukkersyge og overvægt. Generelt kan næsten alle bedøves, når de korrekte forholdsregler tages. I ekstrem sjældne tilfælde kan der ses en manglende tolerance overfor narkose. Opstår der usikkerhed omkring dette, behandles det ved straks at afbryde narkosen.
Ved lokalbedøvelse kan der være risiko for overfølsomhedsreaktion, som meget sjældent er alvorligt. Dette behandles medicinsk. Ved tidligere reaktioner, opdaget f.eks. hos tandlæge, igangsætter man nærmere udredning inden der opereres. I nogle tilfælde kombineres lokalbedøvelse med afslappende medicin i form af en tablet eller medicin givet i en nål lagt i håndryggen. Dette benævnes medicinsk rus.
BIVIRKNINGER
De fleste kommer sig hurtigt efter bedøvelse. Nogle får døsighed, svimmelhed eller ondt i halsen. Der kan forekomme hovedpine, kvalme og opkastninger. De fleste bivirkninger behandles med medicin, f. eks. kvalmestillende tabletter. Bivirkninger og komplikationer ved bedøvelse, kan afhænge af patientens helbred, operationens omfang, varighed, rygning og overvægt.
Vi gennemgår alle forholdsregler, muligheder og begrænsninger ud fra en samtale og vurdering inden operation.
Der konfereres i tæt samarbejde med narkoselægen, så vi sikrer os den bedste løsning til dig.
Indtil 6 timer før operationen:
Må du drikke og spise normalt.
Fra 6-2 timer før operationen:
Må du drikke ”gennemsigtige væsker”, f.eks. vand, saft, juice uden frugtkød, kaffe og te uden mælk.
Det tilrådes at drikke noget i den periode og gerne sukkerholdige væsker.
Dog højst 1 glas i timen.
De sidste 2 timer før operationen:
Må du intet indtage, ej heller tyggegummi eller pastiller.
Skal du opereres i lokal bedøvelse, er der ingen fasteregler og du kan drikke og spise normalt.
Ved forundersøgelsen vil du og kirurgen afdække dine forventninger og finde svar på hvad der er kirurgisk muligt. Sammen planlægger I din kommende operation.
Telefontider:
Mandag kl. 08.00 – 15.30
Tirsdag kl. 08.00 – 15.00
Onsdag kl. 08.00 – 15.00
Torsdag kl. 08.00 – 15.00
Fredag kl. 08.00 – 13.00
Du møder samme plastikkirurg under hele forløbet fra konsultation til operation og ved afsluttende kontrolbesøg.
Du har altid et akut tlf. nr., såfremt behovet opstår i efterforløbet af din operation.
1 – 2 dage efter din operation bliver du ringet op på telefon eller video af en sygeplejerske, som sikrer sig, at du har det godt, og har forstået al information om, hvordan du skal forholde dig efter indgrebet.
Vi har specialuddannet sundhedspersonale, som har stor erfaring i kosmetiske behandlinger og operationer. Fra modtagelse til udskrivelse vil du blive mødt af personligt engagement, ”varme hænder”, smil og professionelle faglige kvalifikationer, så du kan føle dig tryg i dit ophold hos os.
Vores sekretariat er bemandet med professionelle og erfarne lægesekretærer, som har mange års erfaring i det kosmetiske univers og altid står klar med råd og vejledning i såvel kosmetiske operationer- og behandlinger samt hudpleje.
Vores team giver dig tryghed
før, under og efter din operation.
Til en uforpligtende forundersøgelse, hjælper vi dig med at finde frem til den rigtige løsning for dig, og giver dig al information du har brug for omkring selve operation, eftervirkninger, fasten du skal gennemgå inden fuld bedøvelse samt finansiering.
Janne Horn (Plastikkirurg) og Christina Gramkow (Plastikkirurg) driver og ejer sammen klinikken.
Horn & Gramkow Plastikkirurgi
Adresse: Ringstedvej 18, 4000 Roskilde
Telefon: 36 17 77 73
Mail: info@horngramkow.dk
Gratis parkering lige foran døren
CVR: 38012975
Vi er godkendt af Styrelsen for Patientsikkerhed
Hvis du ønsker at vi kontakter dig i telefontiden, kan du her udfylde dit telefon nummer og et udvalgt tidspunkt, hvor det passer dig.
Telefontider:
Mandag kl. 8:00 – 15:30
Tirsdag kl. 8:00 – 15:00
Onsdag kl. 8:00 – 15:00
Torsdag kl. 8:00 – 15:00
Fredag kl. 08.00 -13.00
Man må naturligvis ikke møde op hos H&G, hverken som patient eller pårørende, hvis man har symptomer på Covid-19.
Ved forundersøgelser og kontroller er der ikke længere krav om at fremvise Coronapas, og der er ikke længere krav om at bære maske. Vi tillader fortsat kun, at man medbringer én pårørende ved forundersøgelser, mindre operationer i lokalbedøvelse og kontroller i ambulatoriet.
Patienter, der skal opereres i fuld bedøvelse, skal fortsat fremvise Coronapas eller en negativ quick-test, som højst er 48 timer gammel.
Har man haft en positiv PCR-test, må man tidligst komme i klinikken 4 døgn efter denne test, og såfremt man har haft symptomer på Covid-19, skal man have været symptomfri i mindst 2 døgn.
Vi håber alle har forståelse for dette og vil medvirke til at reducere risikoen for smittespredning.
Er du i tvivl om, hvorvidt du må møde i klinikken, er du meget velkommen til at ringe til os på 36 17 77 73.