Halsløft

Hjem » Ansigtsoperationer » Halsløft
Prisliste
Find prisen på din kommende operation lige her!
Bedøvelse / faste
Alt du skal vide omkring bedøvelse og forholdsregler.
Finansiering
Resurs_logo_2018_White_RBG

Hvis du ønsker at vi kontakter dig i telefontiden, kan du her udfylde dit telefon nummer og et udvalgt tidspunkt, hvor det passer dig.

Ring mig op

A problem was detected in the following Form. Submitting it could result in errors. Please contact the site administrator.

Denne vejledning er til dig som ønsker et halsløft.

Et halsløft kan være velegnet hvis du er generet af kalkunhals eller dobbelthage.


Med alderen mister man sin elasticitet i huden og muskulaturen bliver mere slap på halsen. Nogle vil opleve, at huden begynder at hænger og giver et ” træt og aldrende udseende ”. Halsområdet er med til at definere ansigtsstrukturen og kæbelinien, som i dag er yderst populært. Disse områder har stor betydning for dit ansigts samlede udseende.

Hvis man ønsker at genskabe og forbedre harmonien i halsregionen, kan man få foretaget et halsløft.


Ved operationen fjernes overskydende hud og du får samtidig en opstramning af musklerne på halsen.


Indgrebet kan kombineres med en fedtsugning. Dette vil vurderes til en forundersøgelse.

 


Der findes forskellige former for halsløft:


Lille halsløft: Her korrigeres et hudoverskud ved et lille snit på halsen, hvor der i forvejen ligger en rynke. På denne måde ses arret næsten ikke. Man kan evt. supplere med fedtsugning. Operationen kan foretages i lokalbedøvelse, evt. suppleret med lidt beroligende medicin.


Stort halsløft: Foretages hvor der er behov for en kraftigere opstramning af hud og muskulatur. Oftest foretages samtidig fedtsugning af halsen. I nogle tilfælde vil resultatet forbedres, hvis indgrebet kombineres med et nedre ansigtsløft. Arret placeres under hagen og bag ørerene.


Ved din samtale med Janne Horn, vil du få forventningsafstemt dine ønsker og lagt en plan, som tilgodeser dine behov.

Er du egnet til et halsløft?

En kandidat til et halsløft er en mand eller kvinde med en hals, der er begyndt at ”hænge”, men hvor huden stadig har en vis elasticitet. De fleste patienter er fra 40-års alderen til omkring 70 år, men det kan med succes foretages på både ældre og yngre personer. Her er det vigtigt, at forventningsafstemme og have en god kommunikation med din kirurg om hvilket resultat der kan opnås. Det er meget individuelt, hvad man kan forvente at opnå og derfor er det en god ide at komme til en vurdering/forundersøgelse, hvor vi kan vejlede dig.

Komplikationer

Komplikationerne er sjældne og få. Der kan være store variationer i den enkelte persons evne til at hele, og resultatet er aldrig 100 % forudsigeligt.

 

Mulige bivirkninger og komplikationer er:

 • Blodansamling, sker hos under 3 %.
 • Skade på de nerver, som kontrollerer mundvigen, sker hos færre end 1 %.
 • Infektion, sker hos under 1%.
 • Reaktion på bedøvelsen.
 • Nedsat følsesans i det operede område er almindeligt, oftest er det dog kun midlertidigt.
 • Ar som er mindre pæne.
 • Dårlig heling af huden og større sår. Dette rammer oftere rygere. Risikoen kan nedsættes ved at ophøre rygning mindst 6 uger før og indtil 4 uger efter operationen.

FØR operation

På operationsdagen skal du tage et brusebad med grundig sæbevask af krop og hår. Brug ikke dagcreme og undlad ligeledes make-up og neglelak denne dag.

 

 • 1 uge før operationen skal du ophøre med at spise lægemidler, der indeholder acetylsalicylsyre (Magnyl, Aspirin m.fl.). Dog må du ikke stoppe med at spise hjertemagnyl eller anden blodfortyndende medicin uden at have konfereret det med din egen læge eller din hjertelæge.
 • Naturlægemidler, som kan påvirke blodets evne til at størkne f.eks. fiskeolie, Q10 eller E-vitamin bør du ophøre med 4 uger før operation.
 • Aftale hjemtransport med en pårørende efter operationen.
 • Indkøbe Paracetamol på apoteket.
 • Handle ind og lave mad til 1 uge, så du kun skal koncentrere dig om at restituere efter operationen.
 • Smykker og eventuelle piercinger tages af og efterlades hjemme.
 • Holde pause med tobaksrygning og E-cigaretter: 6 uger før og 4 uger efter operationen: For at nedsætte risikoen for dårlig sårheling, lungeproblemer og infektioner i forbindelse med operationen, bør du stoppe med at ryge mindst 6 uger før du skal opereres. Hvis du har tænkt dig at starte med at ryge igen, anbefaler vi, at du venter til mindst 4 uger til efter operationen, for at optimere helingsprocessen. Rygestopmedicin (nikotinplaster, nikotin-tyggegummi etc.) kan anvendes.
 • Holde pause med alkohol: Du har lav risiko for at blive syg på grund af alkohol i forbindelse med en operation, hvis du drikker mindre end 7 genstande/uge som kvinde og mindre end 14 genstande/uge som mand. Hvis du drikker mere end 4 genstande om dagen, kan du mindske risikoen for komplikationer (infektioner, dårlig sårheling, lungeproblemer), hvis du stopper helt med at drikke alkohol 4 uger før din operation.

Bedøvelse

Et lille halsløft kan foregå i lokalbedøvelse. Det betyder at du ikke skal faste.


Et stort halsløft foregår i fuld bedøvelse hvilket vil sige, at du sover under hele operationen og ikke mærker noget ubehag.


Fuld bedøvelse betyder, at du skal faste 6 timer forud for operationen . Du opfordres til at drikke vand og sukkerholdigt saftevand indtil 2 timer før operationen. På den måde vil du have det bedre i perioden efter operationen.

EFTER operationen

Du er indlagt et par timer hos os, til du er klar til at komme hjem. Der vil typisk være lette smerter efter operationen. Disse smerter kan formindskes ved at tage Paracetamol og Ibuprofen. Du får udleveret den nødvendige medicin ved udskrivelsen, så du kan klare dig de første 3 dage. Det er vigtigt, at ligge med hovedet højt de første dage pga. hævelsen.


Du får en bandage på, som du bærer det meste af tiden den første uges tid. Det er en god idé at medbringe et tørklæde til at pynte ansigtet med, når du forlader klinikken.


Du vil få udleveret smerteplan og information vedr. alle forholdsregler ved udskrivelsen!

Kontrol

Du vil få 1. tid til kontrol og fjernelse af tråde en uge efter indgrebet.


Vi følger dig tæt i tiden efter operationen, så du kan føle dig tryg i hele forløbet.


Du er altid velkommen til at ringe til os og eventuelt aftale en tid i klinikken hvis du har behov for en ekstra kontrol.

I gang igen

Efter operationen bør du få rigelig hvile, så kroppen kan bruge al energi på at hele op. Dine hovedbevægelser kan blive noget stive, ligesom du formodentlig vil fokusere meget på dine ar. I enkelte tilfælde kan sår og eventuelle blå mærker vare i op til 3 uger. Hvis du i forvejen har gjort dig klart, at resultatet ikke fremtræder umiddelbart efter behandlingen, vil du hurtigere blive glad for dit halsløft. De fleste, der er blevet opereret, er tilbage på arbejdet 1 uge efter operationen evt. med et tørklæde på.


Du vil få ar fra et halsløft. Efterhånden vil arrene blive nærmest usynlige. Dine ar kan også være røde i nogle måneder og du bør undgå sol direkte på arrene i op til 1 år og altid benytte solbeskyttelse.


Halsløft ”stopper ikke tiden”, men sætter tiden tilbage. Din hals vil fortsætte med at ældes, afhængig af arv og miljø. Men man kan gentage et halsløft flere gange. Effekten af et halsløft er langvarig (10 år), og du vil fortsætte med at se yngre og bedre ud.

Bil: Du skal være helt ude af den stærke smertestillende medicin (rød advarselstrekant på emballagen) inden du igen kører bil. Du også skal have god bevægelighed af hovedet, således at du er trafiksikker.


Bad: Du kan bade 2 døgn efter operationen. De brune plastre fjernes først ved din kontrol hos os. De kan tåle vand.


Træning: Det er af den største vigtighed at træne hovedbevægelser i alle retninger meget tidligt efter operationen. Dog skal du ikke kigge helt op i loftet før 2-3 uger efter operation. Det vil stramme noget, når du træner. Men hvis man ikke træner hovedbevægelser, kan man ende op med stive nakke- og halsmuskler, som kan være vanskelige at træne op igen!


Arbejde og sport:
Vent med meget hårdt arbejde og hård sport i 2 uger (når dine ar er helet helt op) og start derefter langsomt. Det er i orden at gå ture allerede fra dagen efter operationen. Undgå svømmehal, dampbade og sauna i ca. 2 uger efter operationen.

Ved forundersøgelsen vil du gennemgå hele forløbet med kirurgen og I vil sammensætte det forløb som er relevant og farvorabelt for dig.
Du har ret til en bisidder til mundtlig information inden operation.


Det er et lovkrav med 7 dages betænkningstid mellem forundersøgelse og operation.


Du er altid velkommen til at ringe til os for yderligere information på tlf. nr.: 3617 7773

Uforpligtende forundersøgelse

Ved forundersøgelsen vil du og kirurgen afdække dine forventninger og finde svar på hvad der er kirurgisk muligt. Sammen planlægger I din kommende operation.

Telefontider:

Mandag kl. 08.00 – 15.30

Tirsdag kl. 08.00 – 15.00

Onsdag kl. 08.00 – 15.00

Torsdag kl. 08.00 – 15.00

Fredag kl. 08.00 – 13.00

Bestil forundersøgelse her

A problem was detected in the following Form. Submitting it could result in errors. Please contact the site administrator.

Hvornår kan vi kontakte dig og aftale en uforpligtende undersøgelse

Tryghed fra start til slut.

Du møder samme plastikkirurg under hele forløbet fra konsultation til operation og ved afsluttende kontrolbesøg.

Du har altid et akut tlf. nr., såfremt behovet opstår i efterforløbet af din operation.

1 – 2 dage efter din operation bliver du ringet op på telefon eller video af en sygeplejerske, som sikrer sig, at du har det godt, og har forstået al information om, hvordan du skal forholde dig efter indgrebet.

Vi har specialuddannet sundhedspersonale, som har stor erfaring i kosmetiske behandlinger og operationer. Fra modtagelse til udskrivelse vil du blive mødt af personligt engagement, ”varme hænder”, smil og professionelle faglige kvalifikationer, så du kan føle dig tryg i dit ophold hos os.

Vores sekretariat er bemandet med professionelle og erfarne lægesekretærer, som har mange års erfaring i det kosmetiske univers og altid står klar med råd og vejledning i såvel kosmetiske operationer- og behandlinger samt hudpleje.

Vores team giver dig tryghed

før, under og efter din operation.

Hos Horn & Gramkow Plastikkirurgi oplever du en tryghed i de smukkeste lokaler i Roskilde.

Om du kommer ind til en brystoperation,  kropsoperation,  ansigtsoperation, eller bare en uforpligtende forundersøgelse, arbejder vi benhårdt for at fortjene din tillid.

Til en uforpligtende forundersøgelse, hjælper vi dig med at finde frem til den rigtige løsning for dig.

Ved konsultationen giver vi dig samtidig den information du har brug for omkring selve operation, eftervirkninger, fasten du skal gennemgå inden fuld bedøvelse samt finansiering.

Janne Horn (Plastikkirurg) og Christina Gramkow (Plastikkirurg) driver og ejer sammen klinikken.

Følg med på Facebook, Instagram og Youtube.

Her finder du os

Horn & Gramkow Plastikkirurgi

Adresse: Ringstedvej 18, 4000 Roskilde

Telefon: 36 17 77 73

Mail: info@horngramkow.dk

Gratis parkering lige foran døren

CVR: 38012975

Vi er godkendt af Styrelsen for Patientsikkerhed

Ring mig venligst op

Hvis du ønsker at vi kontakter dig i telefontiden, kan du her udfylde dit telefon nummer og et udvalgt tidspunkt, hvor det passer dig.

Telefontider:


Mandag kl. 8:00 – 15:30


Tirsdag kl. 8:00 – 15:00


Onsdag kl. 8:00 – 15:00


Torsdag kl. 8:00 – 15:00


Fredag kl. 08.00 -13.00

A problem was detected in the following Form. Submitting it could result in errors. Please contact the site administrator.

Covid-19

Man må naturligvis ikke møde op hos H&G, hverken som patient eller pårørende, hvis man har symptomer på Covid-19.

Ved forundersøgelser og kontroller er der ikke længere krav om at fremvise Coronapas, og der er ikke længere krav om at bære maske. Vi tillader fortsat kun, at man medbringer én pårørende ved forundersøgelser, mindre operationer i lokalbedøvelse og kontroller i ambulatoriet.

Patienter, der skal opereres i fuld bedøvelse, skal fortsat fremvise Coronapas eller en negativ quick-test, som højst er 48 timer gammel.

Har man haft en positiv PCR-test, må man tidligst komme i klinikken 4 døgn efter denne test, og såfremt man har haft symptomer på Covid-19, skal man have været symptomfri i mindst 2 døgn.

Vi håber alle har forståelse for dette og vil medvirke til at reducere risikoen for smittespredning.

Er du i tvivl om, hvorvidt du må møde i klinikken, er du meget velkommen til at ringe til os på 36 17 77 73.