Ansigtsløft

Hjem » Ansigtsoperationer » Ansigtsløft
Prisliste
Find prisen på din kommende operation lige her!
Bedøvelse / faste
Alt du skal vide omkring bedøvelse og forholdsregler.
Finansiering
Resurs_logo_2018_White_RBG

Hvis du ønsker at vi kontakter dig i telefontiden, kan du her udfylde dit telefon nummer og et udvalgt tidspunkt, hvor det passer dig.

Ring mig op

A problem was detected in the following Form. Submitting it could result in errors. Please contact the site administrator.

Efterhånden som vi ældes, vil livet sætte sine spor i ansigtet.

Det viser sig som dybe folder mellem næse og mund, hudfolder og fedtdepoter omkring halsen, trætte øjenomgivelser og tyngde i panden, mens den nedre kæbelinie bliver mere løs (hamsterposer).


Et ansigtsløft sætter denne aldringsproces tilbage.

Det kan være vanskeligt at overskue hvad de mange former for ansigtsløft der tilbydes indebærer og hvad man får ud af det. Der udbydes mange metoder med forskellige fordele og ulemper. Nedenfor vil vi forsøge at vejlede dig i dit valg.


Du kan regne med at vi hos ”Horn & Gramkow” kun tilbyder dig det allerbedste, dvs. med det smukkeste resultat og samtidig længst mulig holdbarhed. Der er ingen mening i at få et smukt resultat, som du kun har glæde af i kort tid.


Du vil få en grundig vejledning til forundersøgelsen, hvor vi vurderer lige netop dit behov og hvad du kan forvente at få ud af en evt. operation. Hos os får du en meget ærlig vejledning i hvordan man opnår det bedste og mest holdbare resultat uden at du får mere end du har behov for. Det er en noget vi gør en dyd ud af hos ”Horn & Gramkow”.


Generelt skelner man mellem om der opereres i den dybe del af ansigtet (SMAS) eller ej og hvilken metode man anvender, når man opstrammer denne del (SMAS). De ”dybe” operationer giver det bedste og mest holdbare resultater, men kræver også længere tids operation og helingsperiode.


Ansigtsløftet kan overordnet foretages som ”Tråd-løft”, ”mikro ansigtsløft” (f.eks Hollywood), ”mini- ansigtsløft” eller som et ”klassisk ansigtsløft (SMAS)”, herudover er der en utal af forskellige variationer.

Tråd ansigtsløft

Er tråde som giver et meget begrænset resultat og kort holdbarhed.

Det regnes af os for at være utilstrækkeligt og med en meget kort holdbarhed, nogle gange kun i få måneder.

Dette tilbydes derfor ikke hos ”Horn & Gramkow”.

Mikro ansigtsløft (Hollywood-lift)

Er en lille hudopstramning på et meget begrænset område.
 Det regnes af os for at være utilstrækkeligt og med en meget kort holdbarhed, som giver et langt ar.

Dette tilbydes derfor ikke hos Horn & Gramkow.

Mini ansigtsløft

Er et mindre ansigtsløft som typisk egner sig godt til lidt yngre og slanke patienter med små alders-forandringer i den nedre del af ansigtet. Det giver et begrænset ar, som strækker sig fra foran øret og kun lidt bag øret. Der sættes stærke tråde i SMAS og fjernes en mindre andel hud. Operationen har den fordel, at den kan laves ambulant i lokalbedøvelse evt. med en let rus, hvis man ønsker det. Der er kort helingstid, allerede efter 1 uge ser de fleste patienter meget pæne ud. Holdbarheden af resultatet er god og forventes at kunne holde i flere år.

Klassisk ansigtsløft

Egner sig til patienter som har sværere aldersforandringer, og som har behov for et kraftigt og holdbart løft. Her strammes op i de dybe lag af huden (SMAS) ved hjælp af kraftige tråde. Ansigtet strammes op langt fremme mod munden og op til tindinge-regionen. Nogle gange kombineres denne operation med andre procedurer, for at opnå et ansigt der fremtræder harmonisk efter operationen. Det vil oftest være et halsløft og fedttransplantation. I nogle tilfælde kan man også få glæde af at løfte øjenbryn, tinding, øjenlåg og evt. overlæben.

Der kan være behov for at kombinere ansigtsløft med andre procedurer, for at opnå det ønskede resultat.

Eksempler på procedurer som kan kombineres med et ansigtsløft:

 • Fedtsugning af halsen.
 • Opstramning af hud og muskel på halsen inkl. fedtsugning af halsen.
 • Øvre- og nedre øjenlågskirurgi.
 • Midtansigtsløft
 • Fedttransplantation for at genopbygge fylde under øjnene, læber eller tindinger.
 • Pandeløft / tindingeløft.
 • Bryn løft.

 

Det samlede resultat og din tilfredshed afhænger af at du og din kirurg sammen vurderer hvor problemområderne er og afstemmer forventningerne til resultatet. Derfor er det vigtigt, at du har tillid til din kirurgs kompetencer og reelle vejledning.

Vi kan skræddersy hele dit forløb og kombinere de forskellige muligheder efter dine ønsker og behov.

Hos Horn & Gramkow bestræber vi altid efter et harmonisk naturligt resultat – med respekt for ansigtets naturlige anatomi og din personlige udstråling.

Er du egnet til et ansigtsløft ?

En kandidat til et ansigtsløft er en mand eller kvinde med et ansigt og hals, der er begyndt at ”hænge”, men hvor huden stadig har en vis elasticitet. De fleste patienter er fra 40-års alderen til omkring 70 år, men et ansigtsløft kan med succes foretages på både ældre og yngre personer. Her er det vigtigt, at forventningsafstemme og have en god kommunikation med sin kirurg om hvilket resultat der kan opnås. Det er meget individuelt, hvad man kan forvente at opnå og derfor er det en god ide at komme til en vurdering/forundersøgelse, hvor vi kan vejlede dig.

Komplikationer

Komplikationerne sjældne og få. Der kan være store variationer i den enkelte persons evne til at hele, og resultatet er aldrig 100 % forudsigeligt. Mulige bivirkninger og komplikationer:

 • Blodansamling, sker hos under 3%.
 • Skade på de nerver, som kontrollerer ansigtsmusklerne, sker hos færre end 1%.
 • Infektion, sker hos under 1%.
 • Reaktioner på bedøvelsen.
 • Nedsat eller ændret følesans på kinder og ører. Er almindeligt, oftest er det dog midlertidigt.
 • Ar som er mindre pæne. Dårlig heling af huden rammer oftest rygere. Dette kan mindskes ved at holde op med at ryge min. 6 uger før og 4 uger efter operationen.

 

FØR operationen

På operationsdagen skal du tage et brusebad med grundig sæbevask af krop og hår. Brug ikke dagcreme og undlad ligeledes make-up og neglelak denne dag.

 • 1 uge før operationen skal du ophøre med at spise lægemidler, der indeholder acetylsalicylsyre (Magnyl, Aspirin m.fl.). Dog må du ikke stoppe med at spise hjertemagnyl eller anden blodfortyndende medicin uden at have konfereret det med din egen læge eller din hjertelæge.
 • Naturlægemidler, som kan påvirke blodets evne til at størkne f.eks. fiskeolie, Q10 eller E-vitamin bør du ophøre med 4 uger før.
 • Aftale hjemtransport med en pårørende efter operationen.
 • Indkøbe Paracetamol på apoteket.
 • Handle ind og lave mad til 1 uge, så du kun skal koncentrere dig om at restituere dig efter operationen.
 • Smykker og eventuelle piercinger tages af og efterlades hjemme.
 • Holde pause med tobaksrygning og E-cigaretter 6 uger før og 4 uger efter operationen: For at nedsætte risikoen for dårlig sårheling, lungeproblemer og infektioner i forbindelse med operationen, bør du stoppe med at ryge mindst 6 uger før du skal opereres. Hvis du har tænkt dig at starte med at ryge igen, anbefaler vi, at du venter til mindst 4 uger efter operationen, for at optimere helingsprocessen. Rygestopmedicin (nikotinplaster, nikotin-tyggegummi etc.) kan anvendes.
 • Holde pause med alkohol: Du har lav risiko for at blive syg på grund af alkohol i forbindelse med en operation, hvis du drikker mindre end 7 genstande/uge som kvinde og mindre end 14 genstande/uge som mand. Hvis du drikker mere end 4 genstande om dagen, kan du mindske risikoen for komplikationer (infektioner, dårlig sårheling, lungeproblemer), hvis du stopper helt med at drikke alkohol 4 uger før din operation.

Bedøvelse

”Klassisk ansigtsløft” foregår i fuld bedøvelse hvilket vil sige, at du sover under hele operationen og ikke mærker noget ubehag (”mini ansigtsløft” kan dog foretages i lokal bedøvelse).


Fuld bedøvelse betyder, at du skal faste 6 timer forud for operationen. Du opfordres til at drikke vand og sukkerholdigt saftevand indtil 2 timer før operationen. På den måde vil du have det bedre i perioden efter operationen.

EFTER operationen


Du er indlagt hos os til morgenen efter operationen. Der vil typisk være lette smerter efter operationen. Disse smerter kan formindskes ved at tage tablet Paracetamol og Ibuprofen. Du får udleveret den nødvendige medicin ved udskrivelsen, så du kan klare dig de første 3 dage. Det er vigtigt, at ligge med hovedet højt de første dage pga. hævelsen.


Det er en god idé at medbringe et tørklæde til at pynte ansigtet med, når du forlader klinikken.


Du vil få udleveret smerteplan og information vedr. alle forholdsregler ved udskrivelsen!

Kontrol

Du vil få 1. tid til kontrol og fjernelse af tråde en uge efter indgrebet. Ofte skal der også fjernes nogle ekstra tråde ca 3 uger efter operationen.


Vi følger dig tæt i tiden efter operationen, så du kan føle dig tryg i hele forløbet.


Du er altid velkommen til at ringe til os og eventuelt aftale en tid i klinikken hvis du har behov for en ekstra kontrol.

I gang igen

Efter operationen bør du få rigelig hvile, så kroppen kan bruge al energi på at hele op. I begyndelsen vil dit ansigt føles lidt mærkeligt. Dine ansigtstræk kan kortvarigt være lidt anderledes på grund af hævelse, og dine ansigtsbevægelser kan blive noget stive, ligesom du formodentlig vil fokusere meget på dine ar. I enkelte tilfælde kan sår og eventuelle blå mærker vare i op til 3 uger. Hvis du i forvejen har gjort dig klart, at resultatet ikke fremtræder umiddelbart efter behandlingen, vil du hurtigere blive glad for dit ansigtsløft. De fleste, der er blevet opereret, er tilbage på arbejdet 1-2 uger efter operationen.


Din hud kan også føles lidt ru og tør i flere måneder. Du vil få ar fra ansigtsløftet, men disse er sædvanligvis gemt af hår eller i ansigtets naturlige ”gemmesteder”. Efterhånden vil arrene blive nærmest usynlige. Dine ar kan også være røde i nogle måneder og du bør undgå sol direkte på arrene i op til 1 år.


Ansigtsløftet ”stopper ikke tiden”, men sætter tiden tilbage. Dit ansigt vil fortsætte med at ældes, afhængig af arv og miljø. Men man kan gentage ansigtsløftet flere gange. Effekten af en ansigtsløftning er altså langvarig (10 år), og du vil fortsætte med at se yngre og bedre ud.


Vent med meget hårdt arbejde og hård sport i 4 uger (når dine ar er helet helt op) og start derefter langsomt. Det er i orden at gå ture allerede fra dagen efter operationen. Undgå svømmehal, dampbade og sauna i ca. 4-6 uger efter operationen. Er det frostvejr, bør du ikke være udenfor i længere tid de første 4 uger efter operationen.


Nærmere vejledning udleveres ved udskrivelsen.

Hos Horn & Gramkow tilbyder vi forskellige supplerende behandlinger for at forberede din hud inden ansigtsløft og vedligeholde det gode resultat efter operationen. På denne måde opnår du samlet det aller bedste resultat af dine anstrengelser.

Disse behandlinger kan forløbe indtil 2 uger før operation og genoptages 2-3 mdr. efter operationen.

 

Vitaminsyre creme:

Et eksempel på en effektiv vitaminsyre serum er ”Synergy” fra Ph Formula. Det kræver lægeautorisation at sælge dette præparat. Bemærk at der findes forskellige styrker af vitaminsyre cremer på markedet, og at svagere præparater ikke kan give den samme effekt.

”Synergy” har medicinsk dokumenteret effekt. Den reducerer overfladiske rynker, afhjælper pigmentforandringer, begyndende solskader, og virker hudopstrammende.

En fordel er, at du selv varetager behandlingen hjemme. ”Synergy” serum skal anvendes med forsigtighed efter grundig vejledning fra vores hudeksperter og i kombination med din dagcreme.

 

Kemisk peeling:

Kemisk peel er en kortvarig overfladisk kemisk påvirkning af huden, som er velegnet til at give huden et forfriskende og naturligt udseende. Man reducerer rynket, pigmenteret eller solskadet uregelmæssig hud, og der dannes nye og friske hudceller. En nydannet hudcelle er i stand til at danne kollagen som er afgørende for huden spændstighed og elasticitet.

 

HIFU ultralydsbehandling:

HIFU en effektiv behandling som virker i den dybe del af huden, dvs. huden strammes op i dybden og giver en opstramning af ansigtet.

Ultralydsbølgerne ledes ned i det dybere lag af huden uden at beskadige overhuden. Her øges blodcirkulationen, og dermed elastin og kollagenproduktionen. Dette medfører en effektiv opstramning af huden. Resultatet ses først ca. 3 mdr efter behandlingen. Man kan med fordel gentage behandlingen flere gange for at holde det ved lige.

Vores behandlere står altid klar til at vejlede dig i effektiv og professionel hudpleje, som vigtigt supplement til at beskytte og optimere dit operationsresultat.

Uforpligtende undersøgelse

Ved forundersøgelsen vil du og kirurgen afdække dine forventninger og finde svar på hvad der er kirurgisk muligt. Sammen planlægger I din kommende operation.

Telefontider:

Mandag til torsdag kl. 08.00 – 14.30

Tirsdag kl. 18.00 – 21.00

Fredag kl. 08.00 – 13.00

Bestil forundersøgelse her

A problem was detected in the following Form. Submitting it could result in errors. Please contact the site administrator.

Hvornår kan vi kontakte dig og aftale en uforpligtende undersøgelse

Tryghed fra start til slut.

Du møder samme plastikkirurg under hele forløbet fra konsultation til operation og ved afsluttende kontrolbesøg.

Du har altid et akut tlf. nr., såfremt behovet opstår i efterforløbet af din operation.

1 – 2 dage efter din operation bliver du ringet op på telefon eller video af en sygeplejerske, som sikrer sig, at du har det godt, og har forstået al information om, hvordan du skal forholde dig efter indgrebet.

Vi har specialuddannet sundhedspersonale, som har stor erfaring i kosmetiske behandlinger og operationer. Fra modtagelse til udskrivelse vil du blive mødt af personligt engagement, ”varme hænder”, smil og professionelle faglige kvalifikationer, så du kan føle dig tryg i dit ophold hos os.

Vores sekretariat er bemandet med professionelle og erfarne lægesekretærer, som har mange års erfaring i det kosmetiske univers og altid står klar med råd og vejledning i såvel kosmetiske operationer- og behandlinger samt hudpleje.

Vores team giver dig tryghed

før, under og efter din operation.

Hos Horn&Gramkow Plastikkirurgi oplever du en tryghed i de smukkeste lokaler i Roskilde.

Om du kommer ind til en brystoperation, kropsoperation, ansigtsoperation, eller bare en uforpligtende forundersøgelse, arbejder vi benhårdt for at optjene din tillid.

Til en uforpligtende forundersøgelse, hjælper vi dig med at finde frem til den rigtige løsning for dig, og giver dig al information du har brug for omkring selve operation, eftervirkninger, fasten du skal gennemgå inden fuld bedøvelse samt finansiering.

Janne Horn (Plastikkirurg) og Christina Gramkow (Plastikkirurg) driver og ejer sammen klinikken.

Følg med på Facebook og Instagram for at være den første til at se vores kampagner og nyd godt af en rabat der giver dig en lavere pris.

Kontakt os

Har du en forespørgsel er vi klar til at hjælpe.

Her kan du udfylde formularen og vi vil bestræbe os på at besvare dig hurtigst muligt.

Ring mig venligst op

Hvis du ønsker at vi kontakter dig i telefontiden, kan du her udfylde dit telefon nummer og et udvalgt tidspunkt, hvor det passer dig.

Telefontider:

Mandag til torsdag kl. 08.00 – 14.30

Tirsdag kl. 18.00 – 21.00

Fredag kl. 08.00 – 13.00

A problem was detected in the following Form. Submitting it could result in errors. Please contact the site administrator.

Covid-19 retningslinjer hos Horn & Gramkow

Vi følger myndighedernes retningslinjer i forhold til at begrænse smittespredning med coronavirus.

Vi anbefaler dig at blive testet inden din forundersøgelse, kontrol eller ikke-kirurgisk behandling, men dette er ikke et krav, idet offentlige- og private sygehuse samt klinikker mv. er undtaget krav om coronapas.

Du er velkommen til at kontakte os på tlf. nr.: 36 17 77 73 eller info@horngramkow.dk, hvis du har spørgsmål.

Corona-tiltag

 • Mød ikke op, hvis du føler dig syg
 • Sprit dine hænder af ved ankomst
 • Hold så vidt muligt afstand

Kirurgi

 • Fremvisning af enten Coronapas eller en negativ PCR-test, som er mindre end 72 timer gammel, på din operationsdag