Øjenlågs operationer

Hjem » Ansigtsoperationer » Øjenlågs operationer
Prisliste
Find prisen på din kommende operation lige her!
Bedøvelse / faste
Alt du skal vide omkring bedøvelse og forholdsregler.
Finansiering
Resurs_logo_2018_White_RBG

Hvis du ønsker at vi kontakter dig i telefontiden, kan du her udfylde dit telefon nummer og et udvalgt tidspunkt, hvor det passer dig.

Ring mig op

A problem was detected in the following Form. Submitting it could result in errors. Please contact the site administrator.

Øvre- og nedre øjenlågsoperation.

Løs hud på øvre øjenlåg og poser under øjnene.

Øjenomgivelserne er førstehåndindtrykket når vi møder hinanden.

Er man generet af hængende øvre øjenlåg eller poser under øjnene, kan det påvirke både selvværdet og livskvaliteten, da mange ofte, som det første, ser den trætte og uoplagte fremtræden, som præger hele indtrykket af ansigtet.

En øjenlågsoperation er et lille indgreb, men effekten er markant synlig. Fra et træt og uoplagt udseende, ofte med tyngdefornemmelse i øjenregionen eller hæmmet udsyn, får man et mere friskt og ungdommeligt udseende. Gener som spændingshovedpine og irritation omkring øjnene som eksem/ tør hud og folder/poser bliver reduceret betydeligt eller forsvinder helt. Make-up sidder igen som det skal, hver gang!


Hængende øvre øjenlåg og poser under øjnene er som regel et arveligt, aldersbetinget fænomen, men kan også være resultat af stress, dårlig søvn eller en hård periode, som har sat sit aftryk på det friske look i ansigtet. Dette er svært at rette op på uden hjælp af kirurgi.


Operation af tunge øjenlåg er den mest almindelige øjenlågsoperation, og det hyppigst udførte kosmetiske indgreb.


Indgreb på øvre og nedre øjenlåg kan laves hver for sig eller i kombination, hvis der er behov. Nogle patienter, der føler sig generet af tunge øvre øjenlåg, har ved nærmere undersøgelse hængende eller lavtsiddende øjenbryn. I disse tilfælde giver en øjenlågsoperation ikke et tilfredsstillende resultat. I stedet kan foretages pandeløft og øjenbrynsløft eller tindingeløft.

FØR INDGREBET:

Faste: Har du aftalt med plastikkirurgen, at operationen bliver lavet i lokalbedøvelse, skal du ikke møde fastende.

Har du aftalt fuld bedøvelse, skal du møde fastende på operationsdagen.

Pause med blodfortyndende medicin eller andre medicinske forbehold, aftales med din kirurg til forundersøgelsen.

VIGTIGT:

                         Pause med fiskeolie i mindst 2 uger.

                         Pause med muskelafslappende injektionsbehandling 3 mdr. før operationen.

Huden: En hel og velplejet hud inden operation sikrer en hurtigere og bedre heling af huden i efterforløbet. Det kan fx fugt givende cremer bidrage til.

Du møder til operation uden make-up.

Hvordan foregår indgrebet?

Ved øvre øjenlågs operation lægges et snit i en naturlig fold ved øvre øjenlåg, overskydende hud, samt fortykket muskulatur og fedtvæv kan fjernes ved behov. Der syes med en tynd tråd som skal fjernes på klinikken efter en uge.


Varighed ca. 60 min.


Ved nedre øjenlågs operation lægges et snit i huden lige under øjenvipperne. Via snittet fjernes den overskydende hud, musklerne strammes op og overskydende fedtvæv fjernes. I nogle tilfælde omfordeles fedtvævet til en mere hensigtsmæssig placering. Resultatet bliver en glattere overgang mellem øjenlåg og kind. Der syes med en tynd tråd som skal fjernes efter en uge på klinikken.


Varighed ca. 90 min.


Nogle måneder efter operationen er arret meget lidt synligt og hos langt fleste ses der slet ingen ar efter 6 mdr.

EFTER INDGREBET:


Kølebriller el. andet afkøling: Umiddelbart efter operationen får du lagt kølebriller over øjnene for at mindske hævelse og forebygge efterblødning. Du har mulighed for at opholde dig i vores hvilestue til du er klar til at tage hjem.


Afkøling skal du bruge 5 -10 min. hver time specielt de første 2 døgn efter operationen. Efter brug lægger du køle brillerne i køleskabet til afkøling. Hvis du vågner i løbet af den første nat, er det en god idé også her at anvende kølebrillerne.


Hvile: Når du kommer hjem, er det vigtigt, at du forholder dig i ro så meget som muligt. Det er vigtigt, at du ligger højt med hovedet. Dvs. anbring et par ekstra puder i ryggen (også om natten). Ligeledes bør du undgå at få hovedet nedad.


Smerter: Når lokalbedøvelsen har fortaget sig, kan øjenlågene føles stramme og ømme. Du kan derfor have brug for smertestillende håndkøbsmedicin.


Brusebad og hårvask: Du må tage et kort brusebad og vaske hår dagen (1 døgn) efter operationen.


Creme: Du må først bruge creme, når såret er tørt og uden sårskorper.


Make-up: Du bør først bruge makeup efter 2 uger. Der må ikke være synlige sårskorper.


Arbejde: Du kan starte på arbejde få dage efter operationen, men repræsentative pligter bør nok udskydes, indtil misfarvning og hævelse har lagt sig ca. 2 uger efter operationen.


Sportsaktiviteter: Du skal undgå krævende sportsaktivitet i 2 uger efter operationen og kontaktsport i 4 uger.


Misfarvning: Huden i øjenomgivelserne vil efter operationen blive misfarvet (”blåt øje”). Dette fortager sig sædvanligvis helt i løbet af et par uger.

Mulige bivirkninger og komplikationer med operationen

Når en kvalificeret plastikkirurg udfører operationen, er komplikationerne få, og forekommer meget sjældent. Der er dog altid en risiko forbundet med enhver form for kirurgi, mulige komplikationer kan være:


Alle de nævnte bivirkninger er forbigående og ses i varierende grad.

  • Blodudtrædninger med hævelse og misfarvning af øjenomgivelserne.
  • Sløret syn og dobbeltsyn kan forekomme.
  • Tørhed i øjne (kan især give problemer for patienter med grøn stær – behov for øjendråber)
  • Nedsat følsomhed af øjenvipper
  • Infektion
  • Besvær med at lukke øjnene
  • En sjælden men frygtet komplikation til øjenlågs operationer er blødning bag øjet. Den viser sig ved kraftig hævelse, blødning, smerter og synspåvirkning. Dette skal opdages hurtigt og kirurgen skal fortage operation, ellers er der risiko for syns tab på øjet.
  • En komplikation til nede øjenlågs operation er (ectropion), hængende øjenlåg. Dette kan medføre tåreflåds problemer og kan kræve ny operation.
  • Synlige ar – I sjældne tilfælde vil vi ved den afsluttende opfølgning 3 – 6 måneder efter operationen vurdere, at det kan komme på tale at korrigere arret.
  • Øget tåreflåd eller tørhed i den første uge. Du kan bruge neutrale øjendråber for at lindre på kløe og brændende ubehag.
  • Ectropion – Ved nedre øjenlågsplastik kan der opstå ectropion. Dette er en tilstand hvor det nedre øjenlåg slipper kontakten med selve øjet. Tilstanden skyldes, at det nedre øjenlåg bliver tungt og hævet efter operationen. Ofte normaliseres tilstanden når hævelsen aftager efter 1-2 uger, men i sjældne tilfælde kan det tage op til mange uger, inden øjenlåget falder helt ind til øjenæblet. I yderstsjældne tilfælde (under 1 %) kan tilstanden være permanent, og der kan blive behov for korrigerende operation. Hvis let massage af området bliver nødvendigt, vil du blive vejledt i dette.

Svar på ofte stillede spørgsmål

  • Ja, næsten alle er nervøse på operationsdagen, men stort set alle siger bagefter “gud, er det allerede overstået, det var jo ingenting”. Hvis du ønsker en beroligende pille, skal du oplyse det inden operationen, så vi kan tilpasse din operations tid efter dette.

 

  • Øjenlågsoperationer udføres altid i lokal bedøvelse. I særlige tilfælde kan operationen udføres i fuld narkose

 

  • Lokalbedøvelsen lægges med en meget tynd kanyle – du mærker næsten ikke stikket. Bedøvelsen virker med det samme, så der er stort set ingen smerte under indgrebet.

 

  • Du kan høre musik efter eget valg undervejs, og vores søde og erfarne operationssygeplejersker er i nærheden af dig hele tiden, så vi kan tilpasse dine behov og dulme evt. nervøsitet.

 

  • Du kan tage hjem umiddelbart efter operationen, dog efter instruktion i efterbehandling med isposer. De fleste opholder sig lidt i vores hyggelige hvilestue inden de forlader os.

 

Du får skriftlig information med hjem vedr. efterforløbet, smertestillende og forholdsregler og er ellers altid velkommen til at kontakte vores sekretær hvis der opstår spørgsmål, eller du har brug for et råd fra din kirurg. Du kan ikke køre hjem selv.

Uforpligtende forundersøgelse

Ved forundersøgelsen vil du og kirurgen afdække dine forventninger og finde svar på hvad der er kirurgisk muligt. Sammen planlægger I din kommende operation.

Telefontider:

Mandag kl. 08.00 – 15.30

Tirsdag kl. 08.00 – 15.00

Onsdag kl. 08.00 – 15.00

Torsdag kl. 08.00 – 15.00

Fredag kl. 08.00 – 13.00

Bestil forundersøgelse her

A problem was detected in the following Form. Submitting it could result in errors. Please contact the site administrator.

Hvornår kan vi kontakte dig og aftale en uforpligtende undersøgelse

Tryghed fra start til slut.

Du møder samme plastikkirurg under hele forløbet fra konsultation til operation og ved afsluttende kontrolbesøg.

Du har altid et akut tlf. nr., såfremt behovet opstår i efterforløbet af din operation.

1 – 2 dage efter din operation bliver du ringet op på telefon eller video af en sygeplejerske, som sikrer sig, at du har det godt, og har forstået al information om, hvordan du skal forholde dig efter indgrebet.

Vi har specialuddannet sundhedspersonale, som har stor erfaring i kosmetiske behandlinger og operationer. Fra modtagelse til udskrivelse vil du blive mødt af personligt engagement, ”varme hænder”, smil og professionelle faglige kvalifikationer, så du kan føle dig tryg i dit ophold hos os.

Vores sekretariat er bemandet med professionelle og erfarne lægesekretærer, som har mange års erfaring i det kosmetiske univers og altid står klar med råd og vejledning i såvel kosmetiske operationer- og behandlinger samt hudpleje.

Vores team giver dig tryghed

før, under og efter din operation.

Hos Horn & Gramkow Plastikkirurgi oplever du en tryghed i de smukkeste lokaler i Roskilde.

Om du kommer ind til en brystoperation,  kropsoperation,  ansigtsoperation, eller bare en uforpligtende forundersøgelse, arbejder vi benhårdt for at fortjene din tillid.

Til en uforpligtende forundersøgelse, hjælper vi dig med at finde frem til den rigtige løsning for dig.

Ved konsultationen giver vi dig samtidig den information du har brug for omkring selve operation, eftervirkninger, fasten du skal gennemgå inden fuld bedøvelse samt finansiering.

Janne Horn (Plastikkirurg) og Christina Gramkow (Plastikkirurg) driver og ejer sammen klinikken.

Følg med på Facebook, Instagram og Youtube.

Her finder du os

Horn & Gramkow Plastikkirurgi

Adresse: Ringstedvej 18, 4000 Roskilde

Telefon: 36 17 77 73

Mail: info@horngramkow.dk

Gratis parkering lige foran døren

CVR: 38012975

Ring mig venligst op

Hvis du ønsker at vi kontakter dig i telefontiden, kan du her udfylde dit telefon nummer og et udvalgt tidspunkt, hvor det passer dig.

Telefontider:


Mandag kl. 8:00 – 15:30


Tirsdag kl. 8:00 – 15:00


Onsdag kl. 8:00 – 15:00


Torsdag kl. 8:00 – 15:00


Fredag kl. 08.00 -13.00

A problem was detected in the following Form. Submitting it could result in errors. Please contact the site administrator.

Covid-19

Man må naturligvis ikke møde op hos H&G, hverken som patient eller pårørende, hvis man har symptomer på Covid-19.

Ved forundersøgelser og kontroller er der ikke længere krav om at fremvise Coronapas, og der er ikke længere krav om at bære maske. Vi tillader fortsat kun, at man medbringer én pårørende ved forundersøgelser, mindre operationer i lokalbedøvelse og kontroller i ambulatoriet.

Patienter, der skal opereres i fuld bedøvelse, skal fortsat fremvise Coronapas eller en negativ quick-test, som højst er 48 timer gammel.

Har man haft en positiv PCR-test, må man tidligst komme i klinikken 4 døgn efter denne test, og såfremt man har haft symptomer på Covid-19, skal man have været symptomfri i mindst 2 døgn.

Vi håber alle har forståelse for dette og vil medvirke til at reducere risikoen for smittespredning.

Er du i tvivl om, hvorvidt du må møde i klinikken, er du meget velkommen til at ringe til os på 36 17 77 73.