En bloc fjernelse af brystimplantater

Hjem » Brystoperationer » En bloc fjernelse af brystimplantater
Prisliste
Find prisen på din kommende operation lige her!
Bedøvelse / faste
Alt du skal vide omkring bedøvelse og forholdsregler.
Finansiering
Resurs_logo_2018_White_RBG

Hvis du ønsker at vi kontakter dig i telefontiden, kan du her udfylde dit telefon nummer og et udvalgt tidspunkt, hvor det passer dig.

Ring mig op

A problem was detected in the following Form. Submitting it could result in errors. Please contact the site administrator.
Til dig som har Breast Implant Illness (BII):

Nogle kvinder oplever symptomer, som de mistænker skyldes deres brystimplantater. Symptomerne kan trods en omfattende udredning i sundhedsvæsnet ikke kan henføres til anden sygdom. Man mistænker ”Breast Implant Illness”.

Symptombilledet er nuanceret med utallige symptomer. Muskel-, ledsmerter, hovedpine, allergier,  hormonelle forandringer og lign. 

Det er trods omfattende forskning indtil videre ikke lykkedes at finde en videnskabelig sammenhæng mellem ”BII – Breast implant Illness” symptomer og de fund der gøres ved fjernelse af implantater og kapselvæv hos de berørte kvinder.

 

Hos ”Horn og Gramkow”, tilbyder vi at operere kvinder med denne problemstilling.

Vi kan tilbyde ”En Bloc” fjernelse af implantater og kapselvæv. Et indgreb som hjælper mange af de kvinder som mener at have ”Breast Implant Illness”.

Forundersøgelsen

Ved forundersøgelsen taler vi om dine ønsker behov. Ud fra dette forklarer Janne dig, hvilke muligheder der foreligger, og sammen besluttes det, om ”En bloc fjernelse af brystimplantater” er det rette for dig, og hvilke muligheder der findes for netop dig.

Nogen kvinder ønsker under samme operation at få et brystløft eller få tilført eget fedt fra f.eks. mave eller lår, for at brystet kan blive pænest muligt efter operationen. Det vil vi aftale nærmere til forundersøgelsen.

Du bliver grundigt informeret om indgrebet, forløbet samt mulige bivirkninger og komplikationer.

Forventninger:

Umiddelbart efter operationen kan der være hævelse og misfarvning. Du vil blive udstyret med en BH som du skal have på døgnet rundt i 1 uge. Resultatet af operationen, vil først kunne vurderes efter tidligst 3 mdr. Over det første år vil der ske forandringer til det bedre hele tiden. 

Det er vigtigt at forstå, at man ikke har nogen garanti for at de symptomer man mener at have pga. brystimplantaterne forsvinder efter operationen.

Derudover er det vigtigt at huske, at operationen er forbundet med en vis risiko for komplikationer (se nedenfor).

Før operationen

For at få et tilfredsstillende resultatet er det vigtigt, at du ikke er overvægtig og ikke ryger. 

Hvis dit BMI er over 30-31 vil du blive bedt om at tabe i vægt inden operationen. Det skyldes, at der er en øget risiko for komplikationer i forbindelse med både bedøvelse og operation.

Hvis du er ryger, skal du have været røgfri i 4 uger før operationen kan foretages. Ellers er der en væsentlig forhøjet risiko for alvorlige sårhelingsproblemer efter operationen.

Operationen

Operationen foregår i fuld bedøvelse og varer 2-3 timer.

Under operationen fjernes brystimplantatet med hele dets kapsel ”en bloc” dvs. det fjernes som en hel enhed. Det er en besværlig og krævende operation og kræver et længere ar (ca. 8-10 cm langt), end du fik dengang implantaterne blev lagt ind. Arret placeres således at det bliver mindst synligt efter operationen. 

Kirurgen vil tage fotos af implantaterne med den intakte kapsel og sende dem som dokumentation til dig. Skulle du ønske at få implantaterne med hjem er du meget velkommen til det. Det er en god ide at få dine ønsker præciseret – også lige inden operationen, så du er sikker på det kommer til at foregå på den måde du ønsker dig.

Såret under brystet bliver syet med en tynd tråd, som er selvopløselig.

Du får tape, sugende gaze og til sidst en BH på.

I nogle tilfælde lægges dræn.

Indlæggelse

Du vil være indlagt på klinikken i ca. 2 timer, hvorefter du er klar til at tage hjem. 

Under indlæggelsen vil sygeplejersken tage sig godt af dig, give smertestillende medicin og observere for om der er tegn på blødning. 

Kun sjældent vil der være lagt dræn i brystet, som sørger for at overskydende blod og væske kommer ud. Drænene fjernes når kirurgen skønner det bedst. Nogle gange må man gå hjem med drænene et par dage.  I dette tilfælde vil vi lave en individuel aftale om hvornår du kan komme ind på klinikken og få fjernet drænene. Det er uproblematisk at gå hjem med drænene – det er blot en lille plasticpose, som kan gemmes væk i en pose eller taske.

Efter operationen

På operationsdagen:

Du skal hjem og hvile dig. Du må ligge som du vil, også gerne på maven. Ligger du på ryggen anbefaler vi at du holder hovedgærdet løftet de første dage efter operationen. Det dæmper smerter og vejrtrækningsbesvær, samt får hævelsen til at mindskes.

 


I gang igen:

Af hensyn til dit almene velbefindende og for at forebygge dannelsen af blodpropper, er det vigtigt, at du hurtigt kommer på benene igen efter operationen. Du skal ikke ligge i sengen hele dagen, men gå stille omkring og hvile dig liggende indimellem.

 


Plaster og forbinding:

Det brune plaster der sidder direkte på huden, bliver siddende til du kommer til kontrol 8-10 dage efter operationen. Kun hvis der er mistanke om infektion eller allergisk reaktion, skal du tage plasteret af før tid og kigge til såret.  Hvis du bor langt væk og ikke møder til kontrol, kan du selv tage plasteret af uden problemer.

BHén du har fået på efter operationen skal du blot beholde på i 1-2 uger. Du må gerne tage den af når du skal i bad eller hvis BHén skal vaskes.

 


Smerter/medicin:

Det er naturligt at have smerter efter en operation, men smerterne skal være aftagende efter nogle dage. Du skal tage smertestillende medicin efter aftale med os og vil typisk være mindre end 1 uge.

Du får i forbindelse med operationen udleveret smertestillende medicin til de første dage efter udskrivelsen. Derudover er det vigtigt at du har købt supplerende håndkøbsmedicin inden operationen dvs. Pamol, Brufen/Ipren og evt. afføringsmedicin (f.eks. Magnesia eller Dulcolax). Ved behov, lægges evt. recept ind på apoteket til dig.

Når du efter nogle dage ikke har behov for så meget smertestillende længere, skal du stoppe med den stærkeste medicin først (Morfin, Oxynorm). Håndkøbsmedicin (Pamol, Ibuprofen) skal du stoppe med til sidst, når du ikke længere har behov for det. Det er individuelt hvor længe man har behov for smertestillende tabletter, man må føle sig lidt frem.

Du kan forvente at have smerter i få dage efter operationen. Enkelte patienter har dog haft smerter i op til 1-2 uger. Det skyldes at der i meget sjældne kan opstå en rift i lunge-hinden under operationen. Det er helt ufarligt, men medfører smerter. 

 


Operationssår:

Det er vigtigt at holde øje med, om operationssåret heler, som det skal.

Tegn på betændelse viser sig ved:

 • Rødme
 • Varme
 • Tiltagende smerter
 • Hævelse
 • Dårlig lugt
 • Evt. feber

Har du mistanke om betændelse, så ring til klinikken eller til din kirurg.

 


BH:

For at undgå væskeansamling og blødning samt til støtte, skal du anvende den udleverede BH både dag og nat i 1-2 uger efter operationen. Herefter kan du gå uden BH, hvis du har lyst til det, eller med en blød BH. Vi fraråder bøjle-BH de første 3 mdr. efter operationen.

 


Tråde og opfølgning:

Efter 1-2 uger kommer du til kontrol. Tapen bliver taget af, og til sårene/arrene tilses. Du skal ikke have fjernet tråde, da sårene er syet med tråde, der forsvinder af sig selv. Der kan evt. være et par knude-ender fra trådene, som bliver klippet af. 

Du vil blive tilbudt en tid til opfølgning 3-6 måneder efter operationen. Hvis du får problemer inden, er du selvfølgelig altid velkommen til at kontakte klinikken.

 


Brusebad og hårvask:

Dagen efter operationen må du gerne tage brusebad og vaske hår med mindre, at du har dræn eller det giver mange smerter. Tapen beholder du på og klistereffekten holder efter brusebad.

 


Tape (MICROPORE):

Du har tape på efter operationen. Det skal sidde på, indtil du kommer til din første kontrol efter 1-2 uger. Dog skal det fjernes, hvis der er meget fugtigt, giver rødme eller kløe. 

 


Cremer og olier:

Du må først bruge cremer og/eller olie på arrene, når sårene er lægte og uden sårskorper. I tiden hvor du bruger tape, skal cremen være optaget i huden, inden du sætter tape på.

 


Sollys:

For at få så pæne ar som muligt er det vigtigt at beskytte arrene mod sol de første 12 måneder efter operationen. Vi anbefaler, at du beskytter arrene med plaster, overdel eller solcreme med min. solfaktor 15. Nogle personer med mørk hud har dog gavn af at få sol på arrene, således at de bliver pigmenterede og ligner den omgivende hud.

 


Arbejde:

Du kan genoptage stillesiddende arbejde efter få dage, mere fysisk arbejde kan kræve op til 2 ugers sygemelding. Dette vil vi tale om i ved udskrivelse. 

 


Bilkørsel:

Du må ikke selv køre bil, før du kan reagere normalt i enhver situation. Du skal være ude af behovet for stærk smertestillende medicin. En sikkerhedssele skal altid anvendes, uanset om du er fører eller passager. De fleste kan køre bil sikkert efter ganske få dage.

 


Hvad må jeg efter operationen?

Du må gå ture, når du har lyst og det er vigtigt at komme hurtigt i gang med let motion. Cykelture er tilladt efter 1-2 uger. Efter 3-4 uger kan du dyrke sport til smertegrænsen. Du må svømme når der ikke længere er synlige sårskorper dvs. efter ca 2 uger.

 


Sovestilling:

Forventninger til de første uger efter operationen

 • Du kan have svært ved at komme ind og ud af sengen de første dage. Derfor er det rart at have en til at hjælpe dig
 • Der kan være hævelse og misfarvning(blodudtrædning) i området. Dette er forventeligt og forsvinder igen
 • Der vil være øget varme i området
 • Du kan opleve kløe og prikken og evt. svie i arrene
 • Du kan opleve føleforstyrrelser i området
 • Du kan opleve kortvarige ”jag” i brysterne og/eller konstant sviende smerte i det ene eller begge bryster. Det er ikke unormalt og forsvinder oftest af sig selv i løbet af nogle uger eller måneder.

 


Træthed:

Du må forvente træthed i den første tid efter en større operation. Du kan have behov for at hvile dig flere gange i løbet af dagen.

Mulige bivirkninger og komplikationer

AR:

Arrene vil være længere end det ar du havde før operationen. Typisk er det mellem 8-10 cm langt. 

Der kan i sjældne tilfælde komme små sår eller pustler ved arrene.  Det er helt ukompliceret og sårene heler af sig selv. I nogle tilfælde skyldes det de indvendige tråde der syes med. De kan have svært ved at opløses og derfor afstødes de. Ser man en hvid tråd, kan man blot klippe den af. Såfremt det ikke lykkes, vil vi altid hjælpe dig. 

Arrene vil typisk være røde og hævede efter 2-3 mdr., men dette fortager sig over en periode på 6 – 12 måneder. Arrene vil med tiden blive smalle og lyse, men hos enkelte kan arrene blive bredere og mørkt pigmenterede.

 

FØLEFORSTYRRELSER:

Følesansen på brystet vil blive nedsat eller ændret i en del måneder, men typisk vil det bedres med tiden – over 1-2 år. I nogle tilfælde kan der komme et varigt tab af følesans på brystvorten.

 

EFTERBLØDNING:

I meget sjældne tilfælde (under 1%) kan der efter operationen opstå en blødning. Dette kan kræve en ny operation. Efterblødning giver ofte misfarvning i ugerne efter, men ødelægger ikke det blivende resultat. Du opdager en efterblødning, ved at brystet hæver voldsomt op i løbet af få timer. Sker det, skal du straks kontakte din kirurg, men det vil oftest ske i timerne efter operationen, hvor du er allerede er indlagt i klinikken. Situationen er ikke farlig, men aht. det blivende resultat skal der tages hurtigt hånd om det. Dette giver ofte misfarvning i ugerne efter, men ødelægger ikke det blivende resultat. Alle omkostninger i denne forbindelse dækkes af os.

 

INFEKTION:

Ved al kirurgi kan der komme infektion, og selv om dette er sjældent, kan det dog forekomme. Det kræver nogen gange antibiotika behandling som creme eller tablet.

Tegn på infektion er rødme, varme, hævelse, dunkende smerter, almen påvirkning og evt. feber.

 

RIFT PÅ LUNGEHINDEN:

I sjældne tilfælde kan der komme en rift på lungehinden i forbindelse med operationen. Det skyldes at kapslen ligger meget tæt på lungehinden som derfor kan blive beskadiget eller irriteret pga. operationen. Det er ufarligt, men kan give anledning til smerter, som forværres ved dybe vejrtrækninger. Skulle dette ske, vil kirurgen oftest ikke opdage det under operationen, da det er meget små huller. Det er uden betydning, hullet lukker sig helt af sig selv og har ingen langtidsfølger.

Uforpligtende forundersøgelse

Ved forundersøgelsen vil du og kirurgen afdække dine forventninger og finde svar på hvad der er kirurgisk muligt. Sammen planlægger I din kommende operation.

Telefontider:

Mandag til torsdag kl. 08.00 – 14.30

Fredag kl. 08.00 – 13.00

Bestil forundersøgelse her

A problem was detected in the following Form. Submitting it could result in errors. Please contact the site administrator.

Hvornår kan vi kontakte dig og aftale en uforpligtende undersøgelse

Tryghed fra start til slut.

Du møder samme plastikkirurg under hele forløbet fra konsultation til operation og ved afsluttende kontrolbesøg.

Du har altid et akut tlf. nr., såfremt behovet opstår i efterforløbet af din operation.

1 – 2 dage efter din operation bliver du ringet op på telefon eller video af en sygeplejerske, som sikrer sig, at du har det godt, og har forstået al information om, hvordan du skal forholde dig efter indgrebet.

Vi har specialuddannet sundhedspersonale, som har stor erfaring i kosmetiske behandlinger og operationer. Fra modtagelse til udskrivelse vil du blive mødt af personligt engagement, ”varme hænder”, smil og professionelle faglige kvalifikationer, så du kan føle dig tryg i dit ophold hos os.

Vores sekretariat er bemandet med professionelle og erfarne lægesekretærer, som har mange års erfaring i det kosmetiske univers og altid står klar med råd og vejledning i såvel kosmetiske operationer- og behandlinger samt hudpleje.

Vores team giver dig tryghed

før, under og efter din operation.

Hos Horn&Gramkow Plastikkirurgi oplever du en tryghed i de smukkeste lokaler i Roskilde.

Om du kommer ind til en brystoperation, kropsoperation, ansigtsoperation, eller bare en uforpligtende forundersøgelse, arbejder vi benhårdt for at optjene din tillid.

Til en uforpligtende forundersøgelse, hjælper vi dig med at finde frem til den rigtige løsning for dig, og giver dig al information du har brug for omkring selve operation, eftervirkninger, fasten du skal gennemgå inden fuld bedøvelse samt finansiering.

Janne Horn (Plastikkirurg) og Christina Gramkow (Plastikkirurg) driver og ejer sammen klinikken.

Følg med på Facebook og Instagram for at være den første til at se vores kampagner og nyd godt af en rabat der giver dig en lavere pris.

Her finder du os

Horn&Gramkow

Janne Horn & Christina Gramkow

Adresse: Ringstedvej 18, 4000 Roskilde

Telefon: 36 17 77 73

Mail: info@horngramkow.dk

Gratis parkering lige foran døren

CVR: 38012975

Vi er godkendt af Styrelsen for Patientsikkerhed

Ring mig venligst op

Hvis du ønsker at vi kontakter dig i telefontiden, kan du her udfylde dit telefon nummer og et udvalgt tidspunkt, hvor det passer dig.

Telefontider:

Mandag til torsdag kl. 08.00 – 14.30

Fredag kl. 08.00 – 13.00

A problem was detected in the following Form. Submitting it could result in errors. Please contact the site administrator.

Covid-19

Man må naturligvis ikke møde op hos H&G, hverken som patient eller pårørende, hvis man har symptomer på Covid-19.

Ved forundersøgelser og kontroller er der ikke længere krav om at fremvise Coronapas, og der er ikke længere krav om at bære maske. Vi tillader fortsat kun, at man medbringer én pårørende ved forundersøgelser, mindre operationer i lokalbedøvelse og kontroller i ambulatoriet.

Patienter, der skal opereres i fuld bedøvelse, skal fortsat fremvise Coronapas eller en negativ quick-test, som højst er 48 timer gammel.

Har man haft en positiv PCR-test, må man tidligst komme i klinikken 4 døgn efter denne test, og såfremt man har haft symptomer på Covid-19, skal man have været symptomfri i mindst 2 døgn.

Vi håber alle har forståelse for dette og vil medvirke til at reducere risikoen for smittespredning.

Er du i tvivl om, hvorvidt du må møde i klinikken, er du meget velkommen til at ringe til os på 36 17 77 73.